Novi e-tečaj CSSU-a – Izrada animacija i prezentacija korištenjem mrežnog alata Powtoon

Objavljeno: 5. rujna 2023.

Obavještavamo sve zainteresirane da je objavljen novi e-tečaj CSSU-a pod nazivom Izrada animacija i prezentacija korištenjem mrežnog alata Powtoon.

E-tečaj je namijenjen knjižničarima svih vrsta knjižnica i svih dobnih skupina. Izrada videozapisa i animiranih prezentacija može pomoći pri izradi edukativnih i/ili promotivnih materijala za korisnike, ali i kolege u svrhu kvalitetnijeg prijenosa znanja, informacija i podataka.

Tečaj je podijeljen u četiri cjeline. Prva cjelina bavi se teorijskim aspektima PowToon aplikacije te načinima korištenja za izradu edukativnih i promotivnih videomaterijala. Druga cjelina bavi se objašnjenjem i pregledom sučelja aplikacije te će polaznici imati priliku upoznati se s dostupnim funkcionalnostima i značajkama alata.
Treća i četvrta cjelina kroz praktične primjere upoznaju polaznike s procesima izrade, obrade i editiranja animiranih prezentacija.

Predavačica je dr. sc. Kristina Posavec, znanstvena suradnica, IT voditeljica projekata u Sveučilišnom računskom centru Sveučilišta u Zagrebu (Srce) u Sektoru za posredničke sustave i podatkovne usluge.

Pristup e-tečaju u sustavu Srca za e-učenje MoD: https://mod.srce.hr/course/view.php?id=544

Dodatne upute za pristup:

  • Prijava u sustav Srca MoD odvija se putem AAI@EduHr elektroničkog identiteta ili lokalnog korisničkog računa (za one koji nemaju AAI@EduHr račun). Prilikom prvog ulaska u sustav za e-učenje MoD potrebno je u korisničkom profilu upisati adresu e-pošte.
  • Za pristup tečaju potrebno je odabrati opciju „Svi e-kolegiji” u lijevom izborniku, nakon toga „Društveno-humanističko područje” te zatim e-tečaj „Izrada animacija i prezentacija korištenjem mrežnog alata Powtoon”.

Nakon završenog e-tečaja polaznik dobiva potvrdu koju može priložiti u svrhu stručnog napredovanja. Tečaju će se moći slobodno pristupiti do kraja 2024. godine.


Također podsjećamo na dostupne e-tečajeve CSSU-a:

Službene publikacije Republike Hrvatske i njihovo pretraživanje
Primjena Pravilnika za opis i pristup građi u knjižnicama, arhivima i muzejima: identifikacija i opis agenata
Osnove preventivne zaštite pisane građe