Predstavljanje tražilice pravnih propisa Republike Hrvatske – CADIAL

Besplatni webinar: Predstavljanje tražilice pravnih propisa Republike Hrvatske – CADIAL
Datum: 24. studeni 2014. – 13 sati
Organizator: Digitalni informacijsko-dokumentacijski ured RH
Trajanje webinara je jedan sat. Prijaviti se može na adresi http://www.digured.hr/Webinar ili putem PRIJAVA-WEBINAR. Polaznici će dobiti sve potrebne upute po prijavi, a od dodatne računalne opreme potrebni su im samo zvučnici.
Tražilica je postavljena nad cjelovitom zbirkom pravnih propisa i omogućuje pretraživanje po punom tekstu propisa (uključujući digitalizirane tekstove propisa država prednica) dajući uz svaki dokument i mnoštvo dodatnih podataka i poveznica što je čini jedinstvenom.
Njezino korištenje je besplatno, a za njezin sadržaj brine se Digitalni informacijsko-dokumentacijski ured Vlade Republike Hrvatske.
Uz predstavljanje zbirke pravnih propisa i mogućnosti pretraživanja, predstavit će se ukratko i ostale informacije dostupne u otvorenom pristupu putem portala Digitalnog ureda: međunarodni ugovori, dokumenti i publikacije tijela javne vlasti te službena glasila tijela lokalne samouprave (tri skupine podataka koji uz pravne propise čine Središnji katalog službenih dokumenata Republike Hrvatske), adresari i imenici te podaci o političkim strankama Republike Hrvatske.
Za sve polaznike sudjelovanje je besplatno.