Službeni informacijski izvori Republike Hrvatske i Europske unije

VI.9. Službeni informacijski izvori Republike Hrvatske i Europske unije

op_eub-234x60_en

Službeni informacijski izvori prava u EU. Izravna primjenjivost prava Unije i prvenstvo prava Unije nad nacionalnim pravom; koja su područja isključive nadležnosti EU, gdje su nadležnosti podijeljene između EU i država članica i u kojim područjima države članice vode glavnu riječ? Kako financirati projekte u knjižnicama projektima EU?

Sadržaj: Znaju li hrvatski knjižničari do kojih promjena u našem poslovanju dolazi s punopravnim članstvom Republike Hrvatske u Europskoj uniji? Poznajemo li temeljni ustroj i funkcioniranje EU? Koji su izvori prava u EU? Što znači izravna primjenjivost prava Unije i prvenstvo prava Unije nad nacionalnim pravom; koja su područja isključive nadležnosti EU, gdje su nadležnosti podijeljene između EU i država članica i u kojim područjima države članice vode glavnu riječ? Kako financirati projekte u knjižnicama? Odgovore na ova i broja druga pitanja o informacijskim uslugama našim korisnicma iz relevantnih izvora službenih publikacija i dokumenata RH i EU možete saznati kroz predavanja i radionicu.
Namjena: Knjižničarima svih vrsta knjižnica.
Ishodi učenja: Po završetku tečaja od polaznika se očekuje da pronalazi i uspješno koristi službene informacijske izvore Republike Hrvatske i Europske unije.
Odabrana literatura:

Detalji tečaja

  • 5 sati
  • 0.5 CEU
  • Nema podataka - raspored u pripremi

  • Nema podataka - raspored u pripremi
  • 250 kn (200 kn + PDV)
  • Nema podataka - raspored u pripremi
  • Potvrda dolaska
  • Nema podataka - raspored u pripremi

Predavači/ce:

Mr. sc. Blaženka Peradenić-Kotur, knjižničarska savjetnica
Mr. sc. Irena Pilaš, knjižničarska savjetnica

 

Kompetencijska matrica: D.3.3. ,  F.1. ,  G.2.
Metode poučavanja: predavanje i vježbe
Mjerenje postignuća: Polaznici će samostalno pretraživati službene informacijske izvore Republike Hrvatske i Europske unije te se njima koristiti.