Modul XI: Webinari

XI.16. Upotreba aplikacije za videokonferencije na primjeru platforme Zoom

Upute i poveznica za pohađanje webinara

Namjena:
Knjižničari iz svih vrsta knjižnica, potencijalni organizatori ili sudionici videokonferencija.

Ishodi učenja:
Polaznici će moći otvoriti korisnički profil platforme Zoom, preuzeti te instalirati desktop i mobilnu aplikaciju Zoom, upravljati sastancima i mrežnim seminarima na platformi Zoom, pregledavati te preuzimati izvještaje i snimke gotovih sastanaka i mrežnih seminara. Polaznici će na tečaju usvojiti osnove ponašanja tijekom videokonferencija te poznavanje osnovne opreme potrebne za upravljanje i sudjelovanje na videokonferenciji.

Sadržaj:
Popularna platforma za održavanje videokonferencija (sastanaka i mrežnih seminara) Zoom složen je alat koji korisniku nudi pregršt mogućnosti prije, tijekom i nakon održavanja same videokonferencije. Potencijalni organizatori i sudionici istih trebali bi dobro upoznati navedene mogućnosti, kao i neka pravila ponašanja pred kamerom i mikrofonom, te osnovne značajke opreme potrebne za sudjelovanje na videokonferenciji. Webinar će polaznike upoznati s postupcima otvaranja korisničkog profila na platformi Zoom, preuzimanja te instaliranja desktop client i mobilne aplikacije Zoom, sudjelovanja na sastancima i mrežnim seminarima, osnovne postavke upravljanja sastancima i mrežnim seminarima te pregledavanja i preuzimanja dostupnih izvještaja o istima. Polaznicima će se prikazati osnove ponašanja tijekom videokonferencija te osnovna oprema potrebna za upravljanje i sudjelovanje na videokonferenciji.

Kompetencijska matrica: D.3.; G.1.; G.2.

Odabrana literatura:

  1. Zoom Help Center. URL: https://support.zoom.us/hc/en-us. (30.11.2020.)
  2. Pomoć u primjeni mrežne aplikacije Zoom. Školski portal. (17.05.2020.) URL: https://www.skolskiportal.hr/digitalni-sadrzaj/pomoc-u-primjeni-mrezne-aplikacije-zoom/ (30.11.2020.)
  3. Kako dobro izgledati na Skype ili Zoomu? Promocija b.b. (09.04.2020.) URL: https://promocija-bb.hr/kako-dobro-izgledati-na-skype-ili-zoomu/ (30.11.2020.)
  4. Bellan, R. What You Need To Know About Using Zoom. Forbes. (24.03.2020.) URL: https://www.forbes.com/sites/rebeccabellan/2020/03/24/what-you-need-to-know-about-using-zoom/?sh=1ffee83f3284. (30.11.2020.)
zakazano

Informacije o tečaju

Predavač:
Jagoda Ille, viša knjižničarka

Datum održavanja:

zakazano

Vrijeme održavanja:
10:00-11:30

Mjesto održavanja:
Online

Vrijednost:
0.15 CEU

Cijena:
Besplatno

Prijavi se na webinar