Novi ciklus edukacija za primjenu Pravilnika za opis i pristup građi u knjižnicama, arhivima i muzejima

Objavljeno: 6. listopada 2020.

Od 13. listopada 2020. započinje novi, treći ciklus edukacije za primjenu Pravilnika za opis i pristup građi u knjižnicama, arhivima i muzejima. Tema ovogodišnjeg ciklusa je implementacija Pravilnika u informacijskim sustavima.  

Kao i prošle godine, ciklus će se održati u suradnji s Centrom za stalno stručno usavršavanje knjižničara i obuhvatit će 10 cjelina. Novost je da će se ove jeseni, zbog nepredvidljive epidemiološke situacije, sve cjeline održati u obliku webinara.  

Prva cjelina bit će uvod u Pravilnik, s posebnim naglaskom na njegovu primjenu u pojedinim metapodatkovnim formatima i sustavima, kao i na preporuke za izradu plana implementacije. Cjeline koji slijede bavit će se promjenama koje Pravilnik donosi u opisu pojedinih vrsta građe i mogućnostima integracije ovih promjena u sadašnju praksu. Posljednja cjelina u ciklusu bit će posvećena budućim praksama, odnosno objavljivanju Pravilnika u obliku ontologije kako bi se mogao rabiti u okruženju povezanih podataka.   

Raspored održavanja webinara može se pronaći ovdje. Točan sat bit će objavljen nekoliko dana uoči održavanja pojedine cjeline, kad će se otvoriti i mogućnost prijave.  

Veličina fonta
Kontrast