Za polaznike

  • Zašto izabrati tečajeve Centra?

Tečajevi Centra sastavni su dio bodovanog programa nacionalnog centra za stalno stručno usavršavanje knjižničara. Tečajevi  imaju izražene ishode učenja koji su usklađeni sa kompetencijskom matricom. Program Centra odgovara potrebama knjižničara iz svih vrsta knjižnica, narodnih, školskih, visokoškolskih i znanstvenih, a poseban dio programa namijenjen je usvajanju informatičkih kompetencija. Tečajevi Centra interesantni su široj AKM (arhivi, knjižnice, muzeji) te akademskoj zajednici.

Pregledajte tečajeve iz godišnjeg programa oblikovanog prema tematskim modulima

  • Što znači bodovani program?

Bodovani program nacionalnog centra za stalno stručno usavršavanje knjižničara izražen je u CEU bodovima. CEU bodovi međunarodni je vrijednosni sustav za izražavanje vremenskog opterećenja u programu cjeloživotnog učenja. 1 CEU bod iznosi 10 sati izravno provedenih u nastavi, na seminaru, radionici ili slično.

Potvrda o sudjelovanju na programu cjeloživotnog učenja izražena u CEU bodovima evidentira opterećenje koje je polaznik uložio u svoj osobni ili stručni razvoj.

Saznajte više o kompetencijskoj matrici

  •  Tko može pohađati tečajeve Centra?

Tečajevi Centra namijenjeni su knjižničarima iz svih vrsta knjižnica, informacijskim stručnjacima, studentima knjižničarstva i informacijskih znanosti te široj AKM i akademskoj zajednici.

Broj polaznika po pojedinom tečaju ograničen je na najmanje 5 do najviše 40, ovisno o prostoru i vrsti tečaja.

  • Gdje se održavaju tečajevi?

Tečajevi se održavaju u knjižnicama u Zagrebu, ali i u ostalim knjižnicama diljem Republike Hrvatske.

  • Na kojim se jezicima održavaju tečajevi?

Tečajevi se održavaju na hrvatskom i engleskom jeziku. Tečajeve Centra ostvaruje 80-ak predavača, profesora knjižnične i informacijske znanosti, knjižnčara praktičara te informacijskih stručnjaka. Svake godine Centar ogranizira gostovanje stranih stručnjaka.

  • Postoje li online tečajevi?

Tečajevi Centra organiziraju se u fizičkom prostoru i online, kao što su webinari i e-tečajevi na zahtjev.

  • Kako izabrati pravi tečaj

Pratite pregled održavanja tečajeva te se pretplatite na elektroničke novosti Centra za stalno stručno usavršavanje knjižničara. Elektroničke novosti donose tjedni pregled održavanja tečajeva, novosti i događanja vezano uz pitanja knjižničarstva i obrazovanja te izbor i preporuku besplatnih webinara iz područja knjižnične i informacijske znanosti.

  • Kako postati predavač Centra

Željeli biste podijeliti vaše znanje i vještine sa stručnom zajednicom ili imate iskustva u radu s novom uslugom ili procesom rada, pozivamo vas da svoje iskustvo podijelite sa stručnom zajednicom i postanete predavač Centra. Prijedlog nove edukacije unesite u obrasce za prijavu tečaja, webinara i e-tečaja koje možete u bilo kojem trenutku poslati na adresu cssu@nsk.hr

O prijedlogu novih tečajeva odlučje Programski odbor Centra koji ujedno donosi i godišnji program edukacije.

  • Kako dobiti potvrdu o sudjelovanju u programu cjeloživotnog učenja

Svi polaznici, koji su pohađali tečajeve Centra za stalno stručno usavršavanje knjižničara počevši od 2002. godine  do danas, mogu zatražiti cjelovitu potvrdu o sudjelovanju u programu cjeloživotnog učenja. Potvrda se izdaje u svrhu stjecanja stručnog zvanja i sl. Osobni zahtjev šalje se na adresu cssu@nsk.hr. Potvrda se izdaje bez naknade u roku od 10 dana.