Karijera

Planiranje karijere važno je zbog održavanja profesionalnih i osobnih znanja, vještina i uvjerenja u dinamičnoj informacijskoj okolini, s ciljem razvoja zapošljivosti, poticanja radne aktivnosti te međunarodne mobilnosti informacijskih stručnjaka


Cjeloživotno učenje knjižničara


“Cjeloživotno učenje knjižničara: ishodi učenja i fleksibilnost” razvojni je znanstveni projekt Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Odsjeka za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Knjižnica grada Zagreba i Hrvatskog knjižničarskog društva. Projekt je odobren 2008. godine na natječaju “Reforma visokog školstva temeljem ishoda učenja” Nacionalne zaklade za znanost, visoko školstvo i tehnologijski razvoj Republike Hrvatske.

Studentska praksa


Programi studentske prakse (Library Internship Programs) u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici oblikovani su s ciljem stjecanja praktičnih znanja i vještina u području knjižnične i informacijske znanosti u domeni visokoškolskog i specijalnog knjižničarstva. Programi su namijenjeni studentima knjižničarstva, zatim studentima ostalih usmjerenja informacijskih i komunikacijskih znanosti, ali i studentima komplementarnih društveno-humanističkih znanosti te svima zainteresiranima.

Koordinatorica studentske prakse: Antonija Filipeti, prof., dipl. knjižničarka
Tel. 385 1 6164 037
E-mail: afilipeti@nsk.hr
cssu@nsk.hr

Molimo studente koji se prijavljuju na praksu u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici da ispune obrazac prijave te da ga dostave putem elektroničke pošte.

Stručni razvoj


Znanstveni razvojZakon o knjižnicama (NN 105/97, NN 5/98, NN 104/00, NN 69/09) definira načine stjecanja akademskih zvanja u knjižničarskoj struci.

Programi akademskog obrazovanja u području knjižnične i informacijske znanosti: