Karijera

Planiranje karijere važno je zbog održavanja profesionalnih i osobnih znanja, vještina i uvjerenja u dinamičnoj informacijskoj okolini, s ciljem razvoja zapošljivosti, poticanja radne aktivnosti te međunarodne mobilnosti informacijskih stručnjaka.

 

Cjeloživotno učenje knjižničara

“Cjeloživotno učenje knjižničara: ishodi učenja i fleksibilnost” razvojni je znanstveni projekt Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Odsjeka za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Knjižnica grada Zagreba i Hrvatskog knjižničarskog društva. Projekt je odobren 2008. godine na natječaju “Reforma visokog školstva temeljem ishoda učenja” Nacionalne zaklade za znanost, visoko školstvo i tehnologijski razvoj Republike Hrvatske.

Mrežne stranice projekta: http://www.nsk.hr/cuk/

Projektna publikacija: http://www.nsk.hr/cuk/cuk.pdf

 

Studentska praksa

Programi studentske prakse (Library Internship Programs) u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici oblikovani su s ciljem stjecanja praktičnih znanja i vještina u području knjižnične i informacijske znanosti. Programi su namijenjeni studentima knjižničarstva, zatim studentima ostalih usmjerenja informacijskih i komunikacijskih znanosti, ali i studentima komplementarnih društveno-humanističkih znanosti te svima zainteresiranima.

Koordinatorica studentske prakse: Antonija Filipeti, prof., viša knjižničarka
Tel. 385 1 6164 037
E-mail: afilipeti@nsk.hr
cssu@nsk.hr

Molimo studente koji se prijavljuju na praksu u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici da ispune obrazac prijave te da ga dostave putem elektroničke pošte.
Studenti su obvezni voditi dnevnik prakse.

Programi studentske prakse u NSK
Obrazac za studentsku praksu

 

Stručni razvoj

Nacionalne stručne udruge:

 

Znanstveni razvoj

Programi akademskog obrazovanja u području knjižnične i informacijske znanosti:

 

Pravni okvir