Besplatan e-tečaj CSSU-a “Službene publikacije Republike Hrvatske i njihovo pretraživanje” dostupan polaznicima

Objavljeno: 25. svibnja 2022.

Obavještavamo sve zainteresirane polaznike da je dostupan e-tečaj III.7. Službene publikacije Republike Hrvatske i njihovo pretraživanje.

Predavačice su dr. sc. Tamara Horvat Klemen, viša savjetnica specijalistica u Središnjem državnom uredu za razvoj digitalnog društva Republike Hrvatske, te Dolores Mumelaš, dipl. knjižničarka u Odjelu korisničke službe u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

E-tečaj je namijenjen knjižničarima iz narodnih, sveučilišnih, visokoškolskih, znanstvenih i specijalnih knjižnica te nije potrebno predznanje. U okviru tečaja polaznici će se upoznati s pojmom i vrstama službenih publikacija te primjerima poznatijih hrvatskih digitalnih zbirki službenih publikacija i dokumenata. Nakon završenog e-tečaja bit će u mogućnosti razlikovati vrste tiskanih i mrežnih izdanja službenih publikacija te samostalno primijeniti odgovarajuće postupke pretraživanja u objedinjenim digitalnim zbirkama takvih publikacija.

Pristup e-tečaju u sustavu Srca za e-učenje MoD: https://mod.srce.hr/course/view.php?id=464

Dodatne upute za pristup:

  • Prijava u sustav Srca MoD odvija se putem AAI@EduHr elektroničkog identiteta ili lokalnog korisničkog računa (za one koji nemaju AAI@EduHr račun). Prilikom prvog ulaska u sustav za e-učenje MoD potrebno je u korisničkom profilu upisati adresu e-pošte.
  • Za pristup tečaju potrebno je odabrati opciju „Svi e-kolegiji” u lijevom izborniku, nakon toga „Društveno-humanističko područje” te zatim e-tečaj „Službene publikacije Republike Hrvatske i njihovo pretraživanje”.

Nakon završenog e-tečaja polaznik dobiva potvrdu koju može priložiti u svrhu stručnog napredovanja. Tečaju će se moći slobodno pristupiti do kraja 2023. godine.

Uvođenjem e-tečajeva u Program CSSU-a nastoji se omogućiti polaznicima veća fleksibilnost u procesu učenja, ovisno o interesima i slobodnom vremenu. Cilj je također da se ovim putem poveća dostupnost edukacija CSSU-a na razini cijele Hrvatske.